Hírek

Magyar Gripenek átrepülése

2022. augusztus 20-án, Magyarország és Észtország nemzeti ünnepén a balti légi rendészeti misszióban részt vevő magyar Gripen vadászgépek tiszteletrepülést hajtanak végre Észtország fölött a valgai Hadtörténeti Fesztivál, a nurmsi Paide Air Show és a tallinni TV-torony érintésével.
Tovább

A magyar V4-elnökség eredményei

Megjelent a 2021-2022 évi magyar V4-elnökség eredményeit összefoglaló kiadvány.
Tovább

Elérhető a Konzuli Szolgálat új honlapja és Junior alportálja

A mai naptól elérhető a Konzuli Szolgálat megújult weboldala és új Junior aloldala. A fejlesztések révén ügyfeleinket korszerű, átlátható és felhasználóbarát honlappal tudjuk segíteni az utazási és konzuli információk elérésében. Junior alportálunk a fiatal generáció utazását támogatja és segíti felkészülésüket a felelős külföldi utazásra.
Tovább

Novák Katalin köztársasági elnök beiktatási beszéde

Ünnepélyes külsőségek közepette iktatták be államfői hivatalába Novák Katalint. Az államfő tíz pontba foglalta Magyarország számára az ukrajnai háború jelentését, és bejelentette, május 17-én Varsóba látogat.

Tovább

"Changing Chinese Travel Trends, Digitalization and Management” című kutatási pályázat

A Kína-Közép-Kelet-Európa Turisztikai Koordinációs Központ pályázati felhívást tett közzé „Changing Chinese Travel Trends, Digitalization and Management” címmel azzal a céllal, hogy megerősítse: a KKE-régió Kína iránti érdeklődése a koronavírus világjárvány okozta nehéz helyzet ellenére töretlen. Célja továbbá, hogy a legjobb pályázati anyagok a KKE-régió Kínáról szóló turisztikai tudásanyagát gazdagítsák, s a kínai turizmus majdani visszatértekor kiindulópontul szolgálhassanak az új utazási csomagok kialakításában.
Tovább