Hírek

Novák Katalin köztársasági elnök beiktatási beszéde

Ünnepélyes külsőségek közepette iktatták be államfői hivatalába Novák Katalint. Az államfő tíz pontba foglalta Magyarország számára az ukrajnai háború jelentését, és bejelentette, május 17-én Varsóba látogat.

Tovább

"Changing Chinese Travel Trends, Digitalization and Management” című kutatási pályázat

A Kína-Közép-Kelet-Európa Turisztikai Koordinációs Központ pályázati felhívást tett közzé „Changing Chinese Travel Trends, Digitalization and Management” címmel azzal a céllal, hogy megerősítse: a KKE-régió Kína iránti érdeklődése a koronavírus világjárvány okozta nehéz helyzet ellenére töretlen. Célja továbbá, hogy a legjobb pályázati anyagok a KKE-régió Kínáról szóló turisztikai tudásanyagát gazdagítsák, s a kínai turizmus majdani visszatértekor kiindulópontul szolgálhassanak az új utazási csomagok kialakításában.
Tovább

Figyelemfelhívás az ukrajnai felsőoktatási intézmények hallgatói részére

A magyar Kormány létrehozta a Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogram keretében a Students at Risk programot, amely – sikeres pályázat esetén – lehetőséget biztosít arra, hogy a háború következtében menekülni kényszerülő ukrán és Stipendium Hungaricum partnerországbeli hallgatók Ukrajnában elkezdett tanulmányaikat magyarországi felsőoktatási intézményben folytassák.
Tovább

Űrdiplomáciai eredmények 2021-ben

Magyarország a 2021. évben számos eredményt ért el a magyar űrkutatási és űripari területen. Az űrdiplomáciai tevékenység egyre jelentősebb szerepet tölt be a magyar tudományos és technológiai kutatások és az innováció előmozdítása terén, eredményesen járulva hozzá a magyar oktatás fejlődéséhez, valamint az űripari vállalataink erősödéséhez is.

Tovább