Hírek

Elindult a Hazaváró Portál!

A Magyar Diaszpóra Tanácson történt bejelentéssel összhangban tájékoztatjuk a magyar közösségek tagjait, hogy elindult a Hazaváró Portál.
Tovább

Planet Budapest 2023 - Fenntarthatósági expó és élményprogram (2023.09.27-10.01)

A Planet Budapest 2023 nemzetközi szinten is kiemelkedő, a fenntarthatóság témáját újszerűen feldolgozó, a legújabb megoldásokat közérthetően bemutató rendezvény, amely szakmai, üzleti, közönség- és edukációs programokból áll. Az esemény egyszerre több generációhoz szól, hidat képezve köztük, és kortól függetlenül kínál gyakorlati, kézzelfogható megoldásokat a fenntarthatóság iránt érdeklődő, vagy azzal csak épp ismerkedő közönség számára.
Tovább

Novák Katalin köztársasági elnök ukrajnai látogatása (2023.08.22-23.)

Harmadik alkalommal tartották meg Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kezdeményezésére a Krími Platformot. A nemzetközi találkozón személyesen és online több mint 60 ország képviselője volt jelen, az ukrán, a portugál és a litván elnökök mellett Novák Katalin magyar köztársasági elnök is.
Tovább

Novák Katalin ünnepi beszéde Szent István király napján Esztergomban (2023.08.20)

Az esztergomi vár alatti Erzsébet parkban tartott ünnepi beszédében a köztársasági elnök kiemelte: Szent István azzal, hogy megalapította a keresztény Magyarországot, azzal, hogy tudatos döntéssel a nyugati világ részévé tette hazánkat, nem pusztán kijelölte az utat, amelyen járnunk kell, de elvitathatatlan helyet kapott az életünkben is. Novák Katalin szerint Szent István király így ott van velünk a hétköznapokon és az ünnepeken, az iskolákban, köztereinken, templomainkban, a kórházakban, versekben, regényekben, filmen és rockoperában határon innen és túl.
Tovább

Nagyköveti megbízólevél átadása - 2022.11.02.

András Pál nagykövet 2022. november 2-án adta át megbízólevelét Alar Karis észt köztársasági elnöknek.

Tovább