Hírek

Űrdiplomáciai eredmények 2021-ben

Magyarország a 2021. évben számos eredményt ért el a magyar űrkutatási és űripari területen. Az űrdiplomáciai tevékenység egyre jelentősebb szerepet tölt be a magyar tudományos és technológiai kutatások és az innováció előmozdítása terén, eredményesen járulva hozzá a magyar oktatás fejlődéséhez, valamint az űripari vállalataink erősödéséhez is.

Tovább

#SpeakOut: Észtországi nagykövetek is csatlakoznak az ENSZ "Borítsd narancsba a világot - vess véget a nők elleni erőszaknak most!" c. kampányához

Az észtországi nagykövetek és nagykövetségek kiállása - Magyarország is csatlakozik a nemi alapú erőszak elleni 16 napos "Borítsd narancsba a világot - vess véget a nők elleni erőszaknak most!" c. nemzetközi kampányhoz.
Tovább

Sztáray Péter megbeszélése Kristi Karelsohn nagykövettel az észt államiság magyar elismerésének 100. évfordulója alkalmából

2021-ben ünnepeljük, hogy Magyarország 100 évvel ezelőtt ismerte el a független észt államiságot. Mindez 1918-ban, Észtország függetlenségének kikiáltása után 3 évvel, az észt nemzeti ünnepnapon, február 24-én történt.
Tovább