Hírek

"Changing Chinese Travel Trends, Digitalization and Management” című kutatási pályázat

A Kína-Közép-Kelet-Európa Turisztikai Koordinációs Központ pályázati felhívást tett közzé „Changing Chinese Travel Trends, Digitalization and Management” címmel azzal a céllal, hogy megerősítse: a KKE-régió Kína iránti érdeklődése a koronavírus világjárvány okozta nehéz helyzet ellenére töretlen. Célja továbbá, hogy a legjobb pályázati anyagok a KKE-régió Kínáról szóló turisztikai tudásanyagát gazdagítsák, s a kínai turizmus majdani visszatértekor kiindulópontul szolgálhassanak az új utazási csomagok kialakításában.
Tovább

Figyelemfelhívás az ukrajnai felsőoktatási intézmények hallgatói részére

A magyar Kormány létrehozta a Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogram keretében a Students at Risk programot, amely – sikeres pályázat esetén – lehetőséget biztosít arra, hogy a háború következtében menekülni kényszerülő ukrán és Stipendium Hungaricum partnerországbeli hallgatók Ukrajnában elkezdett tanulmányaikat magyarországi felsőoktatási intézményben folytassák.
Tovább

Űrdiplomáciai eredmények 2021-ben

Magyarország a 2021. évben számos eredményt ért el a magyar űrkutatási és űripari területen. Az űrdiplomáciai tevékenység egyre jelentősebb szerepet tölt be a magyar tudományos és technológiai kutatások és az innováció előmozdítása terén, eredményesen járulva hozzá a magyar oktatás fejlődéséhez, valamint az űripari vállalataink erősödéséhez is.

Tovább

#SpeakOut: Észtországi nagykövetek is csatlakoznak az ENSZ "Borítsd narancsba a világot - vess véget a nők elleni erőszaknak most!" c. kampányához

Az észtországi nagykövetek és nagykövetségek kiállása - Magyarország is csatlakozik a nemi alapú erőszak elleni 16 napos "Borítsd narancsba a világot - vess véget a nők elleni erőszaknak most!" c. nemzetközi kampányhoz.
Tovább