A mai naptól elérhető a Konzuli Szolgálat megújult weboldala és új Junior aloldala. A fejlesztések révén ügyfeleinket korszerű, átlátható és felhasználóbarát honlappal tudjuk segíteni az utazási és konzuli információk elérésében. Junior alportálunk a fiatal generáció utazását támogatja és segíti felkészülésüket a felelős külföldi utazásra.

A Konzuli Szolgálat kiemelten fontosnak tartotta, hogy az új honlappal a magyar állampolgárok külföldre utazását és tájékozódását segítse. Az új konzuli weboldal kialakítása figyelembe vette az utazók keresési igényeit, a fejlesztést megelőző állampolgári kérdőíves felmérés és böngészési mérési eredményeket, továbbá a Call Centerbe beérkező ügyfélmegkeresések tapasztalatait. A legkeresettebb tartalmak kerültek elhelyezésre a menü fejlécében és a főoldalon, a honlap szerkezete és az oldalak struktúrája pedig blokkosított megjelenéssel (pl. Bajban külföldön ) segíti az információk egyszerű elérését. Az országokra és külképviseletekre is harmonizált tartalommal a weboldal a mai trendeket követi és könnyen elérhetővé teszi a felhasználónak a keresett célországot vagy külképviseletet. A honlap a böngészési szokásokhoz igazodva mobil optimalizált, így mobil eszközökön is egyszerűen használható, továbbá az interaktív felület (elektronikus űrlap) biztosítja, hogy a látogató közvetlenül kapcsolatba léphessen a Konzuli Szolgálattal.

Az alkalmazások elérhetősége: (régi böngészők pl. Internet Explorer nem támogatott böngésző, ezért Chromeban vagy egyéb böngészőben javasolt a megtekintés):

Konzinfo portál: https://konzinfo.mfa.gov.hu
Junior alportál: https://konzinfojunior.mfa.gov.hu (a Konzinfo portálról közvetlenül is elérhető)