Hírek

Figyelemfelhívás az ukrajnai felsőoktatási intézmények hallgatói részére

A magyar Kormány létrehozta a Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogram keretében a Students at Risk programot, amely – sikeres pályázat esetén – lehetőséget biztosít arra, hogy a háború következtében menekülni kényszerülő ukrán és Stipendium Hungaricum partnerországbeli hallgatók Ukrajnában elkezdett tanulmányaikat magyarországi felsőoktatási intézményben folytassák.
Tovább

Űrdiplomáciai eredmények 2021-ben

Magyarország a 2021. évben számos eredményt ért el a magyar űrkutatási és űripari területen. Az űrdiplomáciai tevékenység egyre jelentősebb szerepet tölt be a magyar tudományos és technológiai kutatások és az innováció előmozdítása terén, eredményesen járulva hozzá a magyar oktatás fejlődéséhez, valamint az űripari vállalataink erősödéséhez is.

Tovább

#SpeakOut: Észtországi nagykövetek is csatlakoznak az ENSZ "Borítsd narancsba a világot - vess véget a nők elleni erőszaknak most!" c. kampányához

Az észtországi nagykövetek és nagykövetségek kiállása - Magyarország is csatlakozik a nemi alapú erőszak elleni 16 napos "Borítsd narancsba a világot - vess véget a nők elleni erőszaknak most!" c. nemzetközi kampányhoz.
Tovább