Az Európai Legjobb Úti célok (EBD) versenyen egy több mint 62 ezer utazó adott egy remek (és egérkattintást) Budapestre .

 

Ennek az éves projektnek a 2019-es futásakor Budapest versenyez az Athén, Bécs, Berlin, Párizs, London és Firenze szerelmeseivel. Az EBD szervezői szerint a szavazatok 77% -át külföldről, köztük az Egyesült Királyságból, az Egyesült Államokból, Németországból, Franciaországból, Ausztriából és Olaszországból nyújtották be.

 

Ez az európai idegenforgalom és kultúra népszerűsítésére irányuló nemzetközi verseny tíz éve folyik. Budapest csak 2018-ban csatlakozott, és nyolcadik lett. Az EBD-t az európai városok és idegenforgalmi irodák szoros együttműködésében, valamint az Európai Bizottság által létrehozott EDEN hálózatban működtetik. Az EDEN platform a fenntartható idegenforgalom helyes gyakorlatának európai szintű cseréjére és a díjnyertes úti célok közötti kapcsolat előmozdítására. 

 

A verseny nyertese az EBD honlapján, a nemzetközi médiában és a közösségi média oldalakon egész éves promóciót kap. Ez a budapesti most megtartott új cím növelni fogja a városba látogató turisták számát.  

 

forrás: