Hírek

A totalitarizmus áldozataira emlékeztető „Emlékezz. Augusztus 23.” társadalmi-edukációs kampány

Augusztus 23-án rendezzük meg a Totalitárius Rendszerek Áldozatainak Európai Emléknapját, amelyet az Európai Parlament 2008-ban hirdetett meg. 1939-ben ezen a napon, közvetlenül a második világháború kitörése előtt a Harmadik Birodalom és a Szovjetunió aláírták a Molotov-Ribbentrop-paktumnak nevezett megállapodást. A paktum emberek milliói tragédiájának kezdetét jelentette. Az Emlékezet és Szolidaritás Európai Hálózata (ENRS) ismét megszervezi az "Emlékezz. Augusztus 23.” társadalmi-edukációs kampányt, amely közelebb hozza az akkori események jelentőségét a mai európaiak számára
Tovább

Magyar Gripenek átrepülése

2022. augusztus 20-án, Magyarország és Észtország nemzeti ünnepén a balti légi rendészeti misszióban részt vevő magyar Gripen vadászgépek tiszteletrepülést hajtanak végre Észtország fölött a valgai Hadtörténeti Fesztivál, a nurmsi Paide Air Show és a tallinni TV-torony érintésével.
Tovább

A magyar V4-elnökség eredményei

Megjelent a 2021-2022 évi magyar V4-elnökség eredményeit összefoglaló kiadvány.
Tovább

Elérhető a Konzuli Szolgálat új honlapja és Junior alportálja

A mai naptól elérhető a Konzuli Szolgálat megújult weboldala és új Junior aloldala. A fejlesztések révén ügyfeleinket korszerű, átlátható és felhasználóbarát honlappal tudjuk segíteni az utazási és konzuli információk elérésében. Junior alportálunk a fiatal generáció utazását támogatja és segíti felkészülésüket a felelős külföldi utazásra.
Tovább

Novák Katalin köztársasági elnök beiktatási beszéde

Ünnepélyes külsőségek közepette iktatták be államfői hivatalába Novák Katalint. Az államfő tíz pontba foglalta Magyarország számára az ukrajnai háború jelentését, és bejelentette, május 17-én Varsóba látogat.

Tovább