Hírek

Dr. Roska Botond neurobiológus kapta a Magyar Szent István-rend kitüntetést

Dr. Roska Botond neurobiológus kutatóorvos vehette át idén a Magyar Szent István-rend kitüntetést Áder János köztársasági elnöktől augusztus 20-án a Sándor-palotában. Dr. Roska Botond a Semmelweis Egyetemen szerezte diplomáját, jelenleg a Bázeli Molekuláris és Klinikai Szemészeti Intézet igazgatója, a Bázeli Egyetem Orvostudományi Karának professzora, a Friedrich Miescher Orvosi Kutatóintézet neurobiológiai kutatócsoportjának vezetője.
Tovább

Budapestre költözik a Nemzetközi Judo Szövetség

A Nemzetközi Judo Szövetség (IJF) tokiói közgyűlése csütörtökön úgy határozott: első sportvilágszervezetként a svájci Lausanne-ból Budapestre teszi át székhelyét.
Tovább

Budapest Építészeti Nívódíja 2019

Új értékek teremtése – a hagyományos értékek megőrzése.
Tovább

Szöulba, Prágába, Belgrádba, Stuttgartba és Szófiába indít új járatokat a LOT Budapestről

Öt új járatot indít Budapestről a lengyel LOT légitársaság, Szöul mellett Prágába, Belgrádba, Stuttgartba és Szófiába is új járatok indulnak.
Tovább

Angela Merkel és Orbán Viktor együtt ünneplik a Páneurópai Piknik évfordulóját

Közösen emlékezik meg Angela Merkel német kancellár és Orbán Viktor magyar miniszterelnök augusztus 19-én a Páneurópai Piknik 30. évfordulójáról Sopronban - tájékoztatta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár szerda reggel az MTI-t.
Tovább