Hírek

Novák Katalin köztársasági elnök újévi köszöntője

Nem a csüggedés, hanem az összekapaszkodás ideje jött el, mondta Novák Katalin köztársasági elnök újévi köszöntőjében vasárnap éjjel.
Tovább

Veszprém és a Bakony-Balaton régió visszaszámol

Már csak 100 nap, és Veszprém a Bakony-Balaton régióval közösen Európa Kulturális Fővárosa lesz: 2023-ban ez a régió viselheti az Európai Unió legjelentősebb kulturális címét. 100 nap múlva, január 21-én és 22-én, a Himnusz megszületésének 200. évfordulójához és a magyar kultúra napjához kapcsolódva ünnepeljük a programév indulását.
Tovább

Nagyköveti megbízólevél átadása - 2022.11.02.

András Pál nagykövet 2022. november 2-án adta át megbízólevelét Alar Karis észt köztársasági elnöknek.

Tovább

A kondicionalitási eljárásban vállalt intézkedések

2022. szeptember 17-én lezárult egy több hónapos, nehéz, de konstruktív egyeztetési folyamat a magyar Kormány és az Európai Bizottság között. A tárgyalások sikerrel zárultak. A Bizottság megállapította, hogy a magyar Kormány által a Bizottsággal folytatott egyeztetések eredményeként benyújtott intézkedési javaslatok orvosolják azokat az aggályokat, amelyek miatt a Bizottság a kondicionalitási eljárást megindította. Magyarország eddig sem veszített uniós forrásokat, és a Bizottság szeptember 18-i döntése alapján ez a veszély nem is fenyeget. Amennyiben a magyar Kormány a vállalásokat teljesíti, a kondicionalitási eljárás még az év vége előtt lezárul. A Bizottság döntése megnyitja az utat az újjáépítési alap és a kohéziós forrásokkal kapcsolatos tárgyalások gyors lezárása előtt. Menetrend szerint ezek az év vége előtt lezárulnak, így Magyarország forrásvesztés nélkül léphet 2023-ba.
Tovább

World Cleanup Day 2022

A World Cleanup Day korunk egyik legnagyobb civil mozgalma, amely a világ 191 országát egyesíti egy tisztább bolygó érdekében. Ezen a napon az önkéntesek és a partnerek világszerte összefognak, hogy megszabadítsák bolygónkat a szeméttől. Az idei évben a jeles napra szeptember 17-én kerül, nagykövetségünk más diplomáciai képviseletekkel együtt a tallinni Linnahall környékének megtisztításában vesz részt. Gyere velünk te is!
Tovább