Harmadik alkalommal tartották meg Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kezdeményezésére a Krími Platformot. A nemzetközi találkozón személyesen és online több mint 60 ország képviselője volt jelen, az ukrán, a portugál és a litván elnökök mellett Novák Katalin magyar köztársasági elnök is.

Novák Katalin köztársasági elnök ukrajnai látogatásának második napján Volodimir Zelenszkij ukrán elnök meghívására Kijevben részt vett a Krími Platform harmadik csúcstalálkozóján, ahol fel is szólalt. Ennek során úgy fogalmazott, hogy "egyértelműen ki kell állnunk Ukrajna mellett, és el kell ítélnünk Oroszország jogtalan agresszióját [...] Ukrajnának joga van azt mondania: a háború a Krímben kezdődött, és a Krím visszafoglalásával is kell véget érnie". Hozzáfűzte azt is, hogy Ukrajna Magyarország támogatását és teljes szolidaritását is magáénak tudhatja a háborúban. Végezetül kijelentette, hogy a háború nem veheti el a gyerekek jövőjét. A nemzetközi fórumon a magyar elnök egyúttal ismételten szorgalmazta a mielőbbi békét. 

A csúcstalálkozót követően Novák és Zelenszkij a négyszemközti találkozójukon az alábbiakban állapodott meg:
1. Szomszédokhoz illően, közvetlen elnöki kommunikációs csatornát állítanak fel.
2. A két ország közötti kapcsolatokról szóló új dokumentum előkészítésébe kezdenek.
3. Magyarország bekapcsolódik az ukrán elnök által kezdeményezett békeformula egyeztetéseibe.
4. Kiemelten együttműködnek a háború által érintett gyermekek ügyében.
5. A kárpátaljai magyarok kisebbségi jogai kapcsán mielőbbi előrelépést érnek el.

Novák ukrajnai látogatása során felkereste Zahalci községet is, ahol magyar kormánytámogatás bevonásával, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet koordinálásában a harcokban jelentős károkat szenvedett óvoda és iskola épületét építik újjá. A helyszínen beszédében kiemelte, hogy a bajban lévők, különösen a gyerekek,  minden körülmények között számíthatnak Magyarország segítségére. A magyar támogatásnak és a segélyszervezet elhivatott munkájának köszönhetően a gyermekek számára a háborús helyzet közepette is biztosított az óvoda.