M Magyar Nyelvi Tagozat

A Debreceni Nyári Egyetem elsősorban magyar nyelvtanfolyamokat ajánl külföldi hallgatóknak az év minden hónapjában, változatos intenzitással, hét különböző szinten. A hagyományos magyar nyelv és kultúrakurzus továbbra is a nyári időszak kiemelkedő eseménye. Azok számára, akik nem tudnak csatlakozni egyik csoporthoz sem, és inkább egyéni tempóban és időbeosztással kívánnak magyarul tanulni, bármikor rendelkezésre állnak a teljesen rugalmas keretek között szervezhető magánkurzusok.

M Tematikus kurzusok

Az angol nyelvű kurzusok a legkülönbözőbb tudományterületeket ölelik fel. Az egyes tanfolyamok témái és anyagai modern tudományos kutatásokon alapulnak, de a hallgatóknak a kulturális programok során arra is lehetőségük lesz, hogy szórakoztató szabadidős tevékenységek keretében ismerkedjenek meg a magyar hagyományokkal és szokásokkal

M Idegen Nyelvi Tagozat

A 2014-ben létrehozott Idegen Nyelvi Tagozatunk olyan idegen nyelveket kínál, amelyeket nem, vagy csak nagyon ritkán fedezhetünk fel a magyar közoktatási intézmények ajánlataiban. Az úgynevezett "hiány- és ritka nyelveket kis létszámú csoportokban gyakorlatiasság- és országismeret- központú kurzustartalom segítségével próbáljuk népszerűsíteni. 

Forrás és további információ: