Május 9-én a Külgazdasági és Külügyminisztérium a Budapesti Európai Ifjúsági Központtal közösen konferenciát rendez "A nemzeti kisebbségekhez tartozó fiatalok politikai részvételi lehetőségei" címmel. A rendezvény egyben az Európa Tanács idei magyarországi napja is.

A nemzeti kisebbségekhez tartozó fiatalok aktív politikai szerepvállalásáról az Európa Tanács magyar elnöksége idején készült tanulmány, így jelen rendezvény a téma nyomon követését kívánja szolgálni. Ennek azért is van időszerű aktualitása, mert jelenleg folyamatban van egy ajánlás elkészítése ugyanebben a témában (az Európa Tanács Megkülönböztetésmentesség, Sokszínűség és Befogadás Irányítóbizottsága - CDADI - által) a Miniszteri Bizottság számára, amely júniusban esedékes. Reméljük, hogy ez az alkalom fórumként szolgálhat annak megvitatására, hogy a nemzeti kisebbségekhez tartozó fiatalok hogyan tudnak élni az ajánlás által kínált lehetőségekkel.

A rendezvény két házigazdája, Kalmár különmegbízott és Molnár igazgató mellett a megnyitó beszédet Björn Berge főtitkárhelyettes (Európa Tanács), valamint Sztáray Péter államtitkár (KKM) és Németh Zsolt elnök (Országgyűlés Külügyi Bizottsága) tartja. 

A meghívót mellékeljük, a program pedig itt található. Az eseményen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A résztvevők száma korlátozott.

Regisztráció: https://go.coe.int/8IgXr 

Az esemény a YouTube-on online követhető a következő linken:

Az esemény szervezői (a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a Budapesti Európai Ifjúsági
Központ) a változtatás jogát fenntartják.