Hírek

2019-ben a Boldogasszony csipkéje lett Magyarország Tortája

Idén Tóth Norbert dunaföldvári cukrászmester alkotása, a Boldogasszony csipkéje viselheti a kitüntető címet. A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt Gyuris László szegedi cukrászmester nyerte a Kicsi Gesztenye tortával.
Tovább

Dr. Roska Botond neurobiológus kapta a Magyar Szent István-rend kitüntetést

Dr. Roska Botond neurobiológus kutatóorvos vehette át idén a Magyar Szent István-rend kitüntetést Áder János köztársasági elnöktől augusztus 20-án a Sándor-palotában. Dr. Roska Botond a Semmelweis Egyetemen szerezte diplomáját, jelenleg a Bázeli Molekuláris és Klinikai Szemészeti Intézet igazgatója, a Bázeli Egyetem Orvostudományi Karának professzora, a Friedrich Miescher Orvosi Kutatóintézet neurobiológiai kutatócsoportjának vezetője.
Tovább

Budapestre költözik a Nemzetközi Judo Szövetség

A Nemzetközi Judo Szövetség (IJF) tokiói közgyűlése csütörtökön úgy határozott: első sportvilágszervezetként a svájci Lausanne-ból Budapestre teszi át székhelyét.
Tovább

Hivatalos Közlemény – 2019. augusztus 19-20.

Kedves Ügyfeleink! A nagykövetség 2019 augusztus 19-én és 20-án zárva tart. Megértésüket köszönjük!
Tovább

Európa legjobbjai lettünk!

Érdemes ezt megjegyezni - szenzációs eredmény a 15. Maccabi Európa Játékokon A magyar csapat 49 aranyérmet szerzett a kedden véget ért rendezvényen. Ez minden rekordot felülmúló teljesítmény. Arról nem is beszélve, hogy összesen 100 éremmel gyarapodott küldöttségünk.
Tovább